Na de Duitse Romantiek

Op 13 januari zongen we in de Willem II Concertzaal de prachtige koorliederen uit de Duitse romantiek: van Felix Mendelssohn Bartoldy en zijn zus Fanny Hensel, Robert en Clara Schumann, Rheinberger en Brahms.

Een heerlijk concert-boeket had onze dirigent Marc Buijs samengesteld, en dan is het altijd weer moeilijk voor koorleden om afscheid te nemen van de eenmaal gezongen muziek. Maar… reprise!

29 september: noch einmal!

We gaan de koorliederen uit de Duitse romantiek nog een keer zingen aangevuld met een aantal nieuwe. We gaan dit uitvoeren op 29 september in Oss. Reserveer hier vast kaartjes!

We kennen uit de Duitse romantiek vooral liedkunst van solist met piano. Zoals de beroemde cycli Winterreise (Schubert), Dichterliebe en Frauenleben und Liebe (beide van Schumann). De koormuziek uit de Romantik is veel minder bekend.  Dus pak die kans! Zie verder het vorige artikel.

Kerstconcert  14 december

Noteer alvast in je/uw agenda: Kerstconcert in de grote kerk op zaterdagavond 14 december. In ieder geval staan de vier kerstmotetten van Poulenc op het programma en ook de Ceremony of Carols van Benjamin Britten.

Om naar uit te kijken

In het najaar van 2020 verwachten we “ein Deutsches Requiem” van Johannes Brahms uit te gaan voeren.
Tijdens dit concert zullen ook Mahlers Kindertotenlieder te beluisteren zijn.