Na de Duitse Romantiek

Op 13 januari zongen we in de Willem II Concertzaal de prachtige koorliederen uit de Duitse romantiek: van Felix Mendelssohn Bartoldy en zijn zus Fanny Hensel, Robert en Clara Schumann, Rheinberger en Brahms.

Een heerlijk concert-boeket had onze dirigent Marc Buijs samengesteld, en dan is het altijd weer moeilijk voor koorleden om afscheid te nemen van de eenmaal gezongen muziek. Maar… reprise!

29 september: noch einmal!

We gaan de koorliederen uit de Duitse romantiek nog een keer zingen aangevuld met een aantal nieuwe. We gaan dit uitvoeren op 29 september in Oss. Reserveer hier vast kaartjes!

We kennen uit de Duitse romantiek vooral liedkunst van solist met piano. Zoals de beroemde cycli Winterreise (Schubert), Dichterliebe en Frauenleben und Liebe (beide van Schumann). De koormuziek uit de Romantik is veel minder bekend.  Dus pak die kans! Zie verder het vorige artikel.

Kerstconcert  14 december

Noteer alvast in je/uw agenda: we zingen dit jaar een  Kerstconcert in de grote kerk in de avond. In ieder geval staan de vier  kerstmotetten van Poulenc op het programma en ook de Ceremony of Carols van Benjamin Britten.

Om naar uit te kijken

In 2020 hopen we nu aan de slag te gaan met  het instuderen van ‘ein deutsches Requiem’ van Johannes Brahms. Iedereen heeft er zin in, vooral onze dirigent Marc Buijs. Hij heeft bedacht om dit stemmige thema vooraf te laten gaan door Mahlers Kindertotenlieder. Dus, natuurlijk onder voorbehoud, zakdoeken niet vergeten, ergens in de herfst van 2020…