Kerstconcert

Op zaterdagavond 14 december 2019 verzorgden we een bijzonder kerstconcert met sfeervolle Engelse carols en een klassieker uit het Franse kerstrepertoire. Hierbij kregen we versterking van de sopranen Johanneke Vogel en Maria João Carmo en de harpiste Sabien Canton.


Het programma van In Freezing Winter Night was afwisselend en fris en bij uitstek geschikt om zachtjes ‘in the mood’ te komen voor de naderende feestdagen.
Op het programma stonden de geliefde ‘Quatre motets pour le temps de Noël’ van Francis Poulenc en ‘A ceremony of carols’ van Benjamin Britten. Verder zongen we een aantal prachtige 20e-eeuwse arrangementen van Britse componisten op eeuwenoude teksten, zoals ‘A spotless rose’ met solozang van de twee sopranen. Tenslotte zongen we de nieuwe en minder bekendere ‘Four carols’ van Malcolm Hawkins.

Johanneke en Maria zorgden voor een aantal prachtige intermezzo’s, daarbij begeleid door onze dirigent Mark op piano. Johannneke zong 3 Weihnachtslieder van Peter Cornelius, samen zongen ze het ‘Ave Verum’ en ‘Maria mater gratiae’ van Gabriel Fauré.

Het concert vond plaats in de Grote Kerk in ’s Hertogenbosch en begon om 20.00 uur. Het programmaboekje van het concert vind je hier. Hieronder nog wat foto’s van het concert.