Dirigent

Arjan van Baest (1969) werkt als componist, dirigent en pianist/organist in kerk, concertzaal en theater.
Sinds 20 oktober 2021 is Arjan onze dirigent.

Hij is ook dirigent/muzikaal leider van de Dominicuskerk in Amsterdam.
Arjan was dirigent van concertkoor Cantiqua Concert uitTilburg van 2005 tot 2023 en dirigent/coach van Vocaal Ensemble Pipelare uit Nijmegen van 2021 tot 2022.

Hij is een van de vaste pianisten van Dorine van der Klei.
Met zanger Jelle Leistra vormt Arjan het duo ‘Leistra en Van Baest’, dat zich vooral toelegt op de liedjes van Harry Bannink.
Samen met Evert van Merode is Arjan het artistieke hart van Stichting Muziek Nu.
Sinds 2019 bestaat ook Stichting Muziekwerk, bedoeld voor de realisering van muziek(theater)projecten van Arjan.​

Voor het theater schreef Arjan de muziek voor ‘Lodewijk Napoleon in Brabant’, ‘Mingo’, ‘Een wintervertelling’, ‘Muze van mijn hart’, ‘Pleisketier – de musical’ en de kameropera ‘Diva’. Voor de theaterproductie ‘100 op een hoop’ (najaar 2021) in Veldhoven schreef Arjan arrangementen op bekende popsongs uit de afgelopen decennia. Hij was tevens de muzikaal leider van dit project.​
Verschillende composities van Arjan zijn opgenomen op cd: koorwerken op ‘Pro Luce’ (2013), kleinkunstliedjes op ‘Lezen in bed’ (2017), liturgische muziek op ‘Licht en liefde’ (2018), kamermuziek op ‘Dromen op muziek’ (2018), pianomuziek op ‘Piano Works’ (2020) en orgelmuziek op ‘Organ Works’ (2021).
In 2022 verscheen bij Stichting Muziek Nu de cd ‘Frisse wind’ met liederen op teksten van Brabantse dichters.​
Arjan studeerde compositie bij Kees Schoonenbeek, koordirectie bij Louis Buskens (cum laude) en orkestdirectie bij Arjan Tien. Aan de Universiteit van Tilburg promoveerde hij op een proefschrift over muziek, tekst en betekenis.

Zie verder zijn website.